Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς,
Όπως γνωρίζετε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου 2017, ανακοινώθηκε ότι στις διακοπές των Χριστουγέννων, θα γίνει διαχωρισμός της αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας με σκοπό την εξεύρεση χώρου για τη δημιουργία νέας αίθουσας η οποία θα στεγάσει το μάθημα της Πληροφορικής.

Δεδομένης της πάγιας θέσης του Συλλόγου μας να μην καταστραφεί η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων έως ότου τουλάχιστον βρεθεί λύση για την άμεση αποκατάστασή της, κάναμε διάφορες κινήσεις ενημερώνοντας τη Διεύθυνση του Σχολείου, τις Δημοτικές Αρχές και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για νομοθεσία η οποία απαγορεύει την αλλαγή χρήσεως αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και τη μετατροπή αυτής σε αίθουσες διδασκαλίας. 



Καθώς η απάντηση της ΠΕ ήταν η παρακάτω 



και δεν λάβαμε καμμία άλλη απάντηση από τη Δημοτική Αρχή,  προχωρήσαμε στην αναφορά του θέματος στον Συνήγορο του Πολίτη, στο τμήμα Δικαιωμάτων του Παιδιού, λίγο πριν τη διακοπή των μαθημάτων για τα Χριστούγεννα.




Όπως επίσης γνωρίζετε κατά τη διάρκεια των διακοπών έγινε όντως η διχοτόμηση της αίθουσας, οπότε με την επιστροφή μας προβήκαμε σε νέο ερώτημα προς τον Αντιδήμαρχο ώστε να ενημερωθούμε για τις έως τότε εν εξελίξει εργασίες στο σχολείο και για το αν αυτές θα προχωρούσαν για την διαμόρφωση του υπογείου του σχολείου σε ασφαλή χώρο όπου θα μπορούσε να αποκατασταθεί η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων. 



Δεν λάβαμε απάντηση, ούτε έγινε εφικτή η επικοινωνία μας μαζί του, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας (τηλέφωνα, SMS, mail).

Παρακάτω επισυνάπτεται η κοινοποίηση προς το Σύλλογό μας από τον Συνήγορο του Πολίτη εγγράφου προς τους υπευθύνους. Αναμένουμε τις σχετικές απαντήσεις και ελπίζουμε ότι αυτός ο τρόπος επικοινωνίας μας με τη Δημοτική Αρχή θα αλλάξει κάποια στιγμή προς το πιο φυσιολογικό, καθώς από την πλευρά μας υπάρχει πρόθεση και θέληση για μια απρόσκοπτη συνεργασία. 







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου