Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Διεκδικούμε ένα ΑΣΦΑΛΕΣ & Σύγχρονο Σχολείο!

Αγαπητοί γονείς,
Ο Σύλλογός μας συμμετέχει ενεργά στην πορεία διαμαρτυρίας για τη σχολική στέγη που θα γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΣΤΙΣ 11.00 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 π.μ στο S/M Σκλαβενίτης, από όπου και θα ξεκινήσει η πορεία προς την πλατεία. 

Τα επί μέρους προβλήματα του σχολείου μας για τα οποία διαδηλώνουμε είναι:
  1. Το σοβαρό θέμα των αναθυμιάσεων του λέβητα που έχει τεθεί στον Αντιδήμαρχο Παιδείας από τις 3/10
  2. Η πυροπροστασία του σχολείου στο υπόγειο
  3. Η ύπαρξη επικίνδυνων κενών στο κλιμακοστάσιο & στο προαύλιο
  4. Η έλλειψη αίθουσας πληροφορικής
  5. Η έλλειψη αίθουσας φυσικοχημείας
  6. Η συνεχής ροή βοθρολυμάτων από την οδό Αρτέμιδος μεταξύ του σχολείου μας και του Λυκείου
      Έχει προηγηθεί πλήρης ενημέρωση του Δήμου από το Σύλλογό μας και από την Διεύθυνση του σχολείου μας και έως τώρα δεν έχουμε δει λύσεις.

Η παρουσία ΟΛΩΝ ΜΑΣ είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ για την καλυτέρευση των συνθηκών της καθημερινότητας των παιδιών μας, των οποίων απειλείται η υγεία και η σωματική ακεραιότητα. Φροντίστε η κάθε οικογένεια να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ.

Πρόκειται για το καλό των παιδιών μας και μόνο!!!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ και δείτε το φωτογραφικό υλικό: 

Το προσεχές Σάββατο 25/11 επαναλαμβάνεται η κινητοποίηση που διοργανώνουν τα σχολεία του Μαρκόπουλου σε σχέση με τα προβλήματα της σχολικής στέγης. Τα αιτήματα του σχολείου μας, που έχουν κοινοποιηθεί επανειλημμένως στους σχετικούς φορείς, είναι συγκεκριμένα και αφορούν κυρίως στην Ασφάλεια και τη Σωματική Ακεραιότητα των παιδιών μας.
Στο σχολείο μας δεν υπάρχει επαρκής πυρασφάλεια. Ο καυστήρας
Έλλειψη πυράντοχης πόρτας
και αεραγωγού σε ένα χώρο
γεμάτο εύφλεκτα υλικά
που βρίσκεται στο υπόγειο, δε διαθέτει πυράντοχη πόρτα, ως όφειλε. Σε περίπτωση πυρκαγιάς λοιπόν, ο χώρος αυτός που είναι γεμάτος εύφλεκτα υλικά (βιβλία, ξύλινα έπιπλα, λαστιχένια δάπεδα γυμναστικής), μπορεί να θέσει άμεσα και ταχύτατα τα παιδιά μας σε κίνδυνο. Επίσης ο καυστήρας εκπέμπει αναθυμιάσεις πετρελαίου –όλο το κτίριο μυρίζει πετρέλαιο- όταν βρίσκεται σε λειτουργία. Εκπαιδευτικός του σχολείου μας με γνώσεις μηχανολόγου, έκανε μετρήσεις και παρατήρησε ότι οι αναθυμιάσεις αυτές είναι κατ' εκίμησιν 17-25 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο εντός του χώρου του υπογείου. Σε συνέλευση με τους εκπαιδευτικούς, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, κο Ρούση, και το Σύλλογο μας, στην αναφορά αυτού του δεδομένου, υπήρξαν δάσκαλοι που σχολίασαν ότι συχνά παραπονιούνται οι μαθητές κατά τη διάρκεια της ημέρας, για πονοκεφάλους που ενδεχομένως να συνδέονται με αυτό το φαινόμενο. Ο κος Ρούσης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς στιγμήν, ωστόσο ακόμη δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημά μας για πυράντοχη πόρτα και αεραγωγό, που θα λύσει τα παραπάνω προβλήματα.
Επικινδύνα κενά στο κλιμακοστάσιο
Στις σκάλες του σχολείου, ανάμεσα στις κουπαστές ανόδου-καθόδου, υπάρχουν μεγάλα κενά. Σε αυτά τα κενά, εύκολα, ένα παιδί θα μπορούσε να βρεθεί σοβαρά εκτεθειμένο, καθώς το ύψος τους ξεκινάει από τον πάνω όροφο και καταλήγει στο υπόγειο! Ένα τέτοιο σενάριο φυσικά θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Το ίδιο συμβαίνει και στην αυλή, όπου δεξιά από την κύρια πόρτα εισόδου υπάρχει κενό που καταλήγει στον υπόγειο χώρο, όπου συχνά έχουν παρατηρηθεί παιδιά να σκαρφαλώνουν και να ρισκάρουν μια πτώση.
Eπικίνδυνο χάσμα στο προαύλιο

 Αν αυτά δεν είναι σοβαρά θέματα για τα οποία επιβάλλεται άμεση λύση, είναι να αναρωτιέται κανείς ποια είναι . 




Γκρεμισμένα ντουβάρια με σκουριασμένο πλέγμα
Δεν ζητάμε απλά το βάψιμο το σχολείου (που είναι απαραίτητο), ή τη βελτίωση του αύλιου χώρου, που έχει διαλυμένα παγκάκια, που τα ντουβάρια περιμετρικά άρχισαν να γκρεμίζονται και εξείχαν, προ λίγου καιρού, σιδερένια πλέγματα που τραυμάτισαν ελαφρά μικρούς μαθητές, ή την επανατοποθέτηση της μπάρας εισόδου που σκούριασε και απλά δεν αντικαταστάθηκε. Ζητάμε την εξασφάλιση των παιδιών μας από κινδύνους που εκτίθενται καθημερινά μέσα στο σχολικό κτίριο!

Διαλυμένα παγκάκια-εστίες τραυματισμών
Επιπλέον, διεκδικούμε τη δημιουργία αίθουσας πληροφορικής και φυσικοχημείας. Η πρακτική χρόνων, που δε φρόντισε τη δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων που ήταν αναγκαία, και οδήγησε στην κάλυψη με αίθουσες διδασκαλίας, κάθε διαθέσιμο χώρο του σχολείου μας, οφείλει να ανατραπεί. Το 3ο δημοτικό ήταν ένα σχολείο 6θέσιο, που διέθετε τουαλέτα ΑΜΕΑ, αίθουσα πληροφορικής και φυσικοχημείας και αίθουσα διδασκάλων. Όλα αυτά καταργήθηκαν, έγιναν τάξεις και οδήγησαν το σχολείο να φιλοξενεί 190 μαθητές αντί για 120, όπως ήταν σχεδιασμένο. Πρόκειται για σαφή υποβάθμιση της ζωής και της ασφάλειας των παιδιών μας στο σχολικό τους χώρο.
Τα παιδιά μας περνάνε στο σχολείο ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους. Χρέος δικό μας είναι να προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις συνθήκες αυτές με τις απαραίτητες προσπάθειες και παρεμβάσεις . Ο Δήμος, όσο πιέζουμε, κατασκευάζει σενάρια και εκτοξεύει κατηγορίες (συχνά και επί προσωπικού), για πολιτικά κίνητρα και θεωρίες συνομωσίας, με στόχο να στοχοποιήσει τους εκπροσώπους των γονέων, να μας διαιρέσει και να ατονήσει τις δράσεις μας. Ωστόσο εμείς είμαστε, και θα παραμείνουμε, (απλώς και χωρίς αστερίσκους) ευαισθητοποιημένοι γονείς που δε θα επιτρέψουν άλλο να αντιμετωπίζονται με αδράνεια, δικαιολογίες και αναβλητικότητα τα προβλήματα των σχολείων μας.
Το Σάββατο οφείλουμε όλοι να παρευρεθούμε στην πορεία.
ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.
Η αδιαφορία ή η ολιγωρία από μέρους μας αποτελεί το άλλοθι που ψάχνουν οι υπεύθυνοι να βάλουν τα προβλήματα για μια ακόμη χρονιά στο συρτάρι!

Έχουμε όλοι προσωπική ευθύνη σε αυτή την προσπάθεια. Δεν αφορά το σπίτι του γείτονα, αφορά εμάς, τα παιδιά μας, το πολυτιμότερο αγαθό μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου