Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ενημερωτικό Δελτίο Γενικής Συνέλευσης

Ενημερωτικό Δελτίο 20-9-2017

Στη μαζική Γενική Συνέλευση που έγινε τη Δευτέρα 18-9-2017 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου με συμμετοχή εκτός από πλήθος γονέων του 3ου Δημοτικού, της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, όπως και αντιπροσώπων του Συλλόγου Διαδασκόντων του σχολείου, των Συλλόγων Γονέων των τεσσάρων δημοτικών σχολείων Μαρκοπούλου όπως και ενός του Πόρτο Ράφτη, του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου καθώς και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, συζητήθηκαν τα τρέχοντα προβλήματα του σχολείου εστιάζοντας στα κτιριακά προβλήματα προσβασιμότητας και ασφάλειας, η λύση των οποίων χρονίζει.

Η ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ήταν:
  1. Η επιστροφή ως απαράδεκτης της επιστολής του Αντιδημάρχου Παιδείας προς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημ. Σχολείου. Σύσσωμη η Γενική Συνέλευση έκρινε ως ανούσια, προσβλητική και σαφώς εσπευσμένη υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής ,την επιστολή του αντιδημάρχου και φυσικά καταδίκασε την προσπάθεια σπίλωσης των εκλεγμένων αντιπροσώπων της, όπως και κάθε απόπειρα στοχοποίησης αυτών (όπως του Προέδρου εν προκειμένω). Ο ίδιος δε ο Αντιδήμαρχος, παρά την πρόσκληση που του απεύθυνε το Δ.Σ του συλλόγου δεν ήταν παρών, έστω για να παραθέσει ενώπιον των γονέων τα όσα ανυπόστατα αναφέρονται σε αυτήν.
    Με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης συντάχθηκαν και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων Συλλόγων που παρευρέθησαν, όπως και η Ένωση Γονέων, ενώ η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ανέφερε (προς τιμήν της) ότι δεν προσυπογράφει τη συγκεκριμένη επιστολή.
  2. Η συνέχιση των κινητοποιήσεων και δράσεων του Συλλόγου σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συλλόγους γονέων και την Ένωση συλλόγων Γονέων του Δήμου μας προκειμένου να τεθούν οι βάσεις σχεδιασμού και συνεργασίας για την σταδιακή βελτίωση της ζωής των μαθητών και των γονέων της περιοχής.

    Σαν επόμενο βήμα, ο Σύλλογός μας θα συμμετάσχει στην προγραμματισμένη για την Παρασκευή 22/9 και ώρα 18:00 συνάντηση του Αντιδημάρχου Παιδείας με το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων, τους Διευθυντές και εκπροσώπους των Εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων της περιοχής με θέμα
    τα κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, στο Μαρκόπουλο.
Καλούμε όλους τους γονείς του σχολείου μας να παρευρεθούν και να υποστηρίξουν αυτή τη συνολική προσπάθεια των Γονέων του Δήμου μας. Η συμμετοχή μας είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και όχι οι συζητήσεις μεταξύ αντιπροσώπων και «Υψηλών Κλιμακίων»

Να είμαστε όλοι εκεί!

Παρακάτω θα βρείτε αντίγραφα της σφραγισμένης και πρωτοκολλημένης επιστολής του Συλλόγου μας και την απάντηση του Αντιδημάρχου σε αυτή. Τα συμπεράσματα δικά σας.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου