Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Αστρονομική Παρατήρηση


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου


  1. Αστρονομική Παρατήρηση
Οι Πλειάδες










2. Αυτοάμυνα-Αυτοπροστασία


 Κυριακή 13/11 και ώρα 11πμ-12μμ στο σχολείο μας θα γίνει πρώτο δοκιμαστικό μάθημα αυτοάμυνας για παιδιά. 





Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει και αντίστοιχη επίδειξη για συνδυασμένη και ταυτόχρονη άσκηση γονέα και παιδιού. 








Τα θέματα που θα καλυφθούν άπτονται της αυτοπροστασίας, της σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς και του αθλητισμού.


  1. Μουσικοκινητική


Με χαρά σας καλούμε σε ένα εργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής, ανοίγοντας έτσι έναν κύκλο συναντήσεων που θα οδηγήσουν σε χριστουγεννιάτικο δρώμενο, με την κα Έλενα Μιχαήλου.



Η μουσικοκινητική αγωγή συνδυάζει τη μουσική, την κίνηση και το λόγο, τρία αδιάσπαστα στοιχεία, που όταν τεθούν μέσα στη γενική εκπαίδευση υπεύθυνα, συνειδητά και με αισθητική ευαισθησία, συνιστούν ένα ανεκτίμητο μέσο για την ολοκλήρωση του παιδιού σαν ψυχικό, σωματικό και πνευματικό σύνολο με τρόπο βιωματικό και όχι εγκεφαλικό. Λειτουργεί ως ομαδικό παιχνίδι, δίνοντας ευκαιρίες για προσωπική έκφραση και δημιουργία. Απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών και ανεξαρτήτως μουσικών γνώσεων.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και ώρα 12.15 στο σχολείο μας.



Οραματιζόμενοι το σχολείο σαν ένα ανοιχτό κέντρο πολιτισμού, διοργανώνουμε τις παραπάνω εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο. Όλα τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν σε όλα τα αντικείμενα που, όπως βλέπετε άπτονται της επιστήμης, της τέχνης, του αθλητισμού και της κοινωνικής εκπαίδευσης και συμπεριφοράς. Αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον, θα μπορέσουν να δημιουργηθούν ομάδες για πιο σταθερή ενασχόληση με το κάθε αντικείμενο.



Ελπίζουμε να είναι ένα απολαυστικό και γεμάτο διήμερο για όλους. Σας περιμένουμε με χαρά και ενθουσιασμό!


Το Δ.Σ.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου