Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημερώνουμε ότι σήμερα 25/9/15 έγινε η κατάθεση στη Δνση α΄βάθμιας εκπαίδευσης του παρακάτω κειμένου-καταγγελίας σε σχέση με τα προβλήματα λειτουργίας του σχολείου μας:

ΠΡΟΣ: Δ.Π.Ε. ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΟΙΝ: Υ.Π.Α.Ι.Θ. Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑ: Καταγγελία-Ένσταση σχετικά με τις ελλείψεις δασκάλων του 3ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Μαρκοπούλου

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου σας καταγγέλουμε ότι από την αρχή της χρονιάς έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα σχετικά με την έλλειψη δασκάλων (2 τάξεις είναι εντελώς ακάλυπτες, ενώ άλλοι δύο εκπαιδευτικοί έχουν αιτηθεί αποσπάσεως)  που έχει ως αποτέλεσμα τη λήξη των μαθημάτων του Δημοτικού Σχολείου από τις 11.30 καθημερινά.
Έτσι αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε σε λύσεις που ούτε εξυπηρετούν τα ίδια τα παιδιά, αλλά ούτε βεβαίως κι εμάς τους ίδιους, όπως η πρόσληψη «νταντάδων» προσπαθώντας με όποιον τρόπο να κρατήσουμε το παιδί μας απασχολημένο και ασφαλές, τη στιγμή που εκκρεμούν οι διορισμοί τόσων αναπληρωτών ή μονίμων καθηγητών καλλιτεχνικών, πληροφορικής, θεατρικών σπουδών, ξένων γλωσσών κλπ που θα μπορούσαν κάλλιστα να απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά μας, αποτελώντας στην πράξη ένα ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο, σύμφωνα με το Φ. 50/76/121153/Γ1/13-11-2002, (ΦΕΚ 1471/2002, τ. Β΄) Υπουργική Απόφαση: «Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο (Παρ. Β, 1.1, 1.2, 2.2)»
Οι λύσεις αυτές, όπως καταλαβαίνετε, απαιτούν επιπλέον έξοδα από τον ήδη τραγικά επιβαρυμένο οικογενειακό μας προϋπολογισμό από απώλεια ημερομισθίων, από την αύξηση των δρομολογίων, της πρόσληψης προσωπικού φύλαξης, της ανάθεσης της φύλαξης των παιδιών σε ιδιωτικούς σταθμούς κλπ, ενώ εκθέτουν τα παιδιά σε κινδύνους, αφού φυλάσσονται πολλές φορές από ξένα και μη πιστοποιημένα άτομα, η ακόμη από την παραμονή τους χωρίς φύλαξη κατ’οίκον. Επιπλέον εργασιακά προβλήματα δημιουργούνται στους γονείς από τη συνεχή ανάγκη αδειών από τους εργοδότες τους που απειλεί και τη συνέχιση των εργασιών τους.
Τα παιδιά μας ζημιώνονται και εκπαιδευτικά αλλά και ψυχολογικά, μένοντας «ξεκρέμαστα» λόγω του κακού χειρισμού των υπευθύνων που θα έπρεπε να έχουν ήδη δώσει κάποια μόνιμη λύση, χωρίς εμείς οι γονείς να προσπαθούμε να καλύπτουμε και να διορθώνουμε τα λάθη του αρμοδίου Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα του δ/ντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, που προφανώς αδιαφορεί για τη δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο σχολείο αρμοδιότητάς του.

Ως εκ τούτου, σας παρακαλούμε να ενδιαφερθείτε για τα θέματα που σας θέτουμε, στην περίπτωση δε που δεν ενεργήσετε άμεσα όσα νομίμως ορίζονται, επιφυλασσόμεθα για την χρήση κάθε εν γένει νόμιμης ενέργειας εκ μέρους μας, ώστε να προστατέψουμε τα δικαιώματα των παιδιών μας.


Με τιμή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου